Casuïstiek

De arbeidsdeskundige is actief op het gebied van mens, werk en inkomen. In mijn werk kom ik dagelijks tegen hoe moeilijk het lijkt om met klachten te blijven werken. En tegelijkertijd is het voor een werknemer ontzettend belangrijk om in een arbeidsproces betrokken te blijven. Door te werken, komen mensen weer in hun kracht te staan. Hieronder een voorbeeld van hoe het kan.

Een dakdekker van 56 jaar kan zijn werk vanwege fysieke klachten niet meer doen. We weten allemaal hoe zwaar dit beroep is. Deze man had zijn leven lang als dakdekker gewerkt en kon zich niet goed voorstellen hoe het verder zou moeten. Hij voelde zich nutteloos en neerslachtig. Door een creatieve en oplossingsgerichte opstelling van de werkgever en werknemer is er een nieuwe functie gecreëerd. De werknemer gaat werken opnemen: hij bekijkt zowel bij onderhoudsklussen als bij nieuwe opdrachten wat er precies moet gebeuren en hoe lang het zal duren. Zijn jarenlange ervaring blijft zo voor de werkgever behouden en de werknemer voelt zich gewaardeerd voor wat nog wel kan. In dit voorbeeld ga ik in om de factoren mens en werk. Natuurlijk is het belangrijk dat het financieel kan. Door het opstellen van een goed dossier is het UWV gaan zien dat er sprake is van beperkingen en is er een WIA-uitkering toegekend. Met behulp van de uitkering en het salaris blijft de werknemer bijna zijn oude inkomen houden en krijgt de werkgever een soort subisdie om zijn ervaren kracht aan het werk te kunnen houden. En hiermee is de balans tussen werk, mens en inkomen hersteld.

Een 35-jarige vrouw is werkzaam in een thuiszorgorganisatie als verzorgende. Ze heeft forse fysieke beperkingen waardoor ze haar werkzaamheden niet meer kan doen. Ook autorijden is een probleem. Werknemer heeft een middelbare schoolopleiding genoten. Ze wordt omgeschoold tot call center medewerker, waar ze haar commerciële talenten kan inzetten. En ze vindt een baan binnen haar eigen gemeente! Omdat werknemer o.m. beperkt is voor langdurig zitten wordt voor haar een stoel aangeschaft die haar onderrug extra steun geeft. Ze kan af en toe vertreden. Zowel de nieuwe werkgever als werknemer zelf zijn beiden tevreden met de nieuwe situatie. Werkgever heeft gebruik kunnen maken van de zogenaamde no riskpolis en er is gebruik gemaakt van een subsidieregeling voor de aanpassing van een ergonomische werkplek.